AKUPUNKTUR2017-05-19T07:09:36+00:00
Loading...

AKUPUNKTUR Akupunktur og Traditionel Kinesisk Medicin (TCM)

Indenfor Traditionel Kinesisk Medicn (TCM) betragtes kroppen som et metaforisk landskab hvor energien skal cirkulere uhindret og harmonisk for at krop og sjæl er i balance. Akupunktur og Traditionel Kinesisk medicin (TCM) er en holistisk behandlingsform, hvor man behandler ud fra et helhedsbillede af den enkeltes livsstil, vaner og histore. Det vil sige hele mennesket behandles, ikke kun symptomet.

Akupunkturens teori baseres på vekselspillet mellem de to modsatrettede principper Yin og Yang - der styrer mennesket - så længe Yin og Yang er i balance, er mennekset sundt og rask. Hvis din energi, som på kinesisk hedder Qi, er blokeret resulterer det bl.a. i smerter, fordøjelsesproblemer og fysisk og psykisk stagnation, akutte eller kroniske ubalancer. Vor tids stressede livsstil er med til at blokere for det frie harmoniske flow af energi i kroppen, og stress er ofte roden til mange symptomer, sygdomme og smerter.

Qi bliver ofte kaldt den ”Vitale Energi” eller ”Livs essensen”. I dagligdagen oplever du den mere konkret som den energi, der skabes ved via føde og drikke og så igen forbruges ved din fysiske aktivitet, din livsstil samt når du trækker vejret for at opretholde alle de livsnødvendige processer i kroppen. Qi flyder i kroppen via meridianer, som alle har forgreninger med forbindelse til de kropslige organer og funktioner.

Ved at sætte tynde nåle i kroppens forskellige akupunkturpunkter kan blokeringerne ophæves og Qi-/energistrømmen balanceres. Ubalancer, der er opbygget over tid, vil typisk tage tid at bringe i balance igen – akupunktur og TCM er ikke et middel til et ”quick-fix”. De fleste tilstande og problematikker kræver et behandlingsforløb hvor du også selv skal være indstillet på at hjælpe til, for at resultatet bliver en vedvarende bedring og forandring.

Til behandlingen benyttes kun meget tynde og sterile engangsnåle.

Hvad du kan forvente ved dit første besøg ?

Den første gang skal du afsætte 1½ time. Vi vil starte med at tale om de primære årsager til at du ønsker behandling. Jeg vil spørge detaljeret ind til dit helbred, livsstil, forhistorie og daglige vaner, der alle kan have indflydelse på dit helbred.

Oplysninger fra puls- og tungediagnose sammenholdes med de oplysninger du har givet mig og vil danne grundlag for TCM diagnose og behandling.

Planen for din behandling kan omfatte forskellige behandlingsmetoder ligesom kost- og livstilsråd oftest vil indgå i planen.

REAKTIONER PÅ BEHANDLINGENDer er hovedsageligt ingen bivirkninger ved behandling med akupunktur.

Reaktionerne kan være forskellige:

  • Nogle bliver meget afslappede, andre får forøget energi og livsmod
  • Nogle får let kløen, summen eller prikken flere steder i kroppen
  • Man kan i sjældne tilfælde få et blåt mærke hvor nålen har siddet

Det er vigtigt at drikke rigeligt efter behandlingen, så kroppen får hjælp til at udskille affaldsstoffer.

Opfølgende behandlinger

Vil blive aftalt individuelt, afhængig af problemet du kommer med. Ved opstart af behandling, vil det være gavnligt at starte med et par behandlinger med kort interval.

Ved hvert besøg, vil vi tale om hvordan det er gået siden sidst – hvilke forandringer du har oplevet. Behandlingen vil løbende blive tilpasset, efter hvordan du reagerer på behandlingen. En behandling vil almindeligvis vare 1 time, med mindre andet er aftalt.

HVIS IKKE IDAG... HVORNÅR SÅ?

- ring allerede nu og hør hvordan jeg kan hjælpe dig